RECENZE: MotoGP 08Je tu nový rok a sním aj nový ročník MotoGP s číslovkou 08. Tak sa pohodlne usaďte, pohodlie si užite lebo už čoskoro táto pohoda skončí.
Ste zelenáč a chcete sa stať majstrom sveta, preto Vám hra doporučuje si zahrať tutorial. Bez „zbytočných a nepodstatných“ tipov a rád Vás hra šupne rovno na závod. Našťastie aspoň teraz Vám dá hra vedieť, že už máte nachystanú radu ako sa s danou situáciou vysporiadať, pre pridanie do komfortu si musíte hru zastaviť a radu prečítať takto, čo pre mňa po opätovnom stlačení štartu a vrátení sa do hry znamenalo okamžitý pád a stratenie svojho umiestnenia. Po užitočnom tutoriáli sa pusťme do šampionátu kde sa prebojovávate postupne po plne licencovaných tratiach z celého sveta zo všetkým čo k tomu patrí. Teda sponzori, jazdci už zmieňované trate a samotných tátošov, teda motorky. Mnoho ľudí túto hru kritizuje že je veľmi arkádová, teda nie príliš blízka svojej reálnej predlohe a tým pádom aj jednoduchá. Lenže to záleží či ste v štýle tejto hry ostrieľaný profík alebo začiatočník. V mojom prípade je to tá druhá možnosť a preto som sa tešil s každej úspešne zatočenej zákruty a čo som sa pýtal známych boli na tom rovnako, tak neviem či je to v nás alebo v hre. Pretože udržať sa na motorke (a to nehovorím o dôjdení do cieľa aspoň tretí) je skutočne umenie. Možno pri vylepšení vlastnej motorky by sa tento zádrheľ spravil, no k tomu som sa už nedostal vzhľadom na to, že sa mi nepodarilo dostať sa do cieľa lepší ako posledný. No pokiaľ budete mať väčšie šťastie ako ja, hra Vás odmení v podobe rôznych typov motoriek alebo heliem ktoré si môžete nasadiť na Vami vytvoreného pretekára už zo spomínanými licenciami na všetky mená v Grand Prix. Pokiaľ Vám to nebude stačiť, hra tu má pre Vás ďalšiu odmenu a to v podobe bodov ktoré si môžete pridať do výkonu Vašej motorky od akcelerácie až po točenie. Tento ročník MotoGP ponúka na prvý pohľad veľmi prívetivú novinku. Sú to takzvané Výzvy, v hre sa s nimi stretne pod názvom Challanges. Možno ste sa s nimi už stretli v Call of Duty 4 kde plnia úlohu achievementov v multiplayeri. Tak isto je to aj tu. Úlohy sú spravidla iba prejsť danú trať za určitý cas alebo predbehnúť prvého pretekára z vašej pozície, no nájdu sa tu aj zaujímavé ako napríklad vyhrať trať s pokazenými brzdami. Za splnené úlohy, ktoré sa pred začatím predstavia a vy ich budete musieť splniť tak, ako Vám káže hra, získate vylepšenia. Keď ich splníte všetky hra Vás odmení achievementom Scriptwriters' Strike Is Over za 15 GameScore čo je za vynaložené úsilie príliš slabá náplasť. Teda aspoň nám to chlapci od Milestonu sľubujú. Bohužiaľ je tento achievement nejako pokazený a teda aj keď všetky challange splníte, achievement pravdepodobne nedostanete. Hra obsahuje aj multiplayer v ktorom si zmeráte sily zo skutočnými ľuďmi. Fungujú všetky vylepšenia Vašej motorky a preto, keď ste nový majiteľ MotoGP 08, radšej si zahrajte single player, vylepšite svojho "tátoša" a až potom vyrazte na online preteky. Hovorí sa, že po najhoršom prichádza najlepšie. Tým najlepším v tejto hre je bohužiaľ (alebo našťastie?) iba grafika. Tvorcovia sa s ňou naozaj pohrali, motorky a jazdci vyzerajú perfektne. S prižmúrenými očami by sa to dalo prirovnať k realite. No tu prichádza ďalšie ale, okrem motoriek a jazdcov sú ostatné predmety v hre zrejme nepodstatné a preto vyzerajú o dosť horšie. V tomto prípade je ešte dobré, keď vyzerajú aspoň nejako. Počas závodu stretnete sotva dva stromy (ak teda nepočítame tie, ktoré ohraničujú trať aby sa nedalo vypadnúť z levela), jediné čo pridáva k tejto časti vizuálnej stránky sú tribúny pri cieli kde na Vás už čakajú rozradostnení diváci. Či budete rozradostnený aj vy po prejdení jedného kola je už otázne. Ak predsa len áno, želám veľa zábavy ;-).
Závěr: Tohto ročný MotoGP 08 ktorý nesie všetky mená pretekárov a licencii za rok 2008 nie je zlá hra, ale musia Vás preteky motoriek baviť aj bez tejto hry. Achievementy sú tu ťažké a celkovo hranie je dosť obtiažne. Pokiaľ Vás recenzia sklamala a odradila od kúpi tejto hry, nie je nič jednoduchšie ako si urobiť vlastný názor a vyskúšať demo ktoré má iba 377MB a zmestí sa teda aj na 512MB kartu. Celkové hodnocení: 52%
Zajímavosti a linky
|
|

Informace