Přihlásit

PRVNI POHLED: Forza Motorsport 4

Datum 6 Říjen 2011 Kategorie Forza Motorsport 4, Závodní, Simulátory, První pohled

Při stahování dema Forza Motorsport 4 se ve mně mísil podivný pocit napjatého očekávání a nemalé radosti z dalšího závodního šílenství. Jak se bude nová Forza Motorsport 4 hrát? Jaká bude po grafické stránce? A nám vlastně nabídne demo hry? Na tyto a další otázky vám odpovíme uvnitř našeho Prvního pohledu.

V demu máte k dispozici dva módy a jeden závodní okruh ve švýcarském Lauterbrunnenu. První je Rychlý závod, v kterém dostanete možnost zajezdit si ve třech autech. Kdo rád vzpomíná na staré dobré časy, jistě si vybere Mercury Cougar Eliminator z roku 1970. Toto auto se řadí do třídy Muscle Cars. Pocity z ovládání toho sedmi litru jsou opravdu fascinující. Na vozovku se přenáší ohromná síla točivého momentu o velikosti 597 Nm. Pohled na palubní desku tohoto veterána je úchvatný a při syrovém zvuku motoru, který razantně proniká do kabiny, jsem se cítil v sedmém nebi. Auto plave po okruhu s majestátností a rádo se nechá pořádně vytočit. Pozor však na zatáčení - s plynem na podlaze se velice snadno dostanete do smyku. Dalším vozem, do kterého usednete, je novinka od japonské automobilky Subaru. Jedná se o sportovní verzi Subaru WRX STI a je to další nadupaná mašinka. Tato hračka mi ze všech aut v módu Rychlý závod sedla asi nejlépe. Ovládá se jistě, nevykazuje žádné odchylky v zatáčkách a pěkně vede stopu. Za to Ferrari 458 Italia je jiné kafe. A to pěkně žhavé. Křivky tohoto vozu rozpálí nejednoho vášnivého řidiče. Ono udávat směr 560 koním v člověku zanechá určitý pocit nadřazenosti.

Druhým módem je Rival. Ten ve vás probudí pořádně bojového ducha a vy se budete díky němu snažit srazit každou setinu sekundy, abyste se dostaly co nejtěsněji k prvnímu místu v daném žebříčku závodníků, mezi kterými najdete i vaše kamarády z Xbox Live. Tento herní mód vám nabídne dvě další auta. První je Pagani Zonda C. Tento supersport je mnohými odborníky považován za nejlepší závodní vůz na světě. A dále BMW F10 M5, které se musí objevit snad v každé závodní hře. Při testování okruhu ve švýcarském Lauterbrunnenu se mi stala prazvláštní věc - v závodu Bleskové předjíždění se najednou na trati objevili různě roztroušené maloobjemové cestovní auta typu Ford Ka, Toyota Aygo, Huinday IX20, Citroen C1 a Kia Ceed, Chevrolet Spark 1.2, Nissan Micra, Peugot 107, Wolksvagen Fox a další, které se snažili taky závodit. Pokud to byl úmysl tohoto závodu, pak to bylo opravdu Bleskové předjíždění. Sice tyto auta na trati v rychlostech, které umí vyvinout BMW F10 M5, dosti překážely, ovšem toto překvapení mě alespoň rozesmálo a beru ho jako malé zpestření dema.

Grafická stránka hry je doslova úžasná. Je až s podivem, co ještě Xbox 360 ze sebe dokáže vymáčknout. Když si vezmu pro srovnání Forzu Motorosport 2, která na současném Xboxu začínala a srovnám ji s Forzou Motorsport 3 jde vidět markantní grafický skok. Jenže Forza Motorsport 4 je ještě o kus dál. Líbí se mi ztvárnění prostředí kolem okruhu a v demu prezentovaná trať vypadá opravdu fantasticky. Silnice nejsou tolik přesvětlené, jako tomu bylo u třetího dílu a celkově je grafika posunuta až na úroveň launchových her nové generace konzol. Alespoň tak se mi to zdá na mém dvacetidvou palcovém monitoru. Na televizoru s velkou úhlopříčkou tomu bude asi trošku jinak, ale to nemohu posoudit.

S demem hry Forza Motorsport 4 jsem nadmíru spokojen, obsahuje velice detailní nastavení závodu, které neodradí začátečníky ani zkušené hráče. Jediné, co mi vadilo, byla otřesná hudba, která nešla separátně ztlumit. Chtěl jsem se zaposlouchat do řevu motoru a to mi v demu nebylo umožněno. Nevadí, již teď se těším na příští týden, kdy si zaběhnu do obchodu pro originálku a budu pařit do zbláznění :-)

Autor - DuallHead |

Datum: 6. Říjen 2011 10:45 | Autor: vJACEcz | Komentáře: 0 | Publikace: 0
Jak je to s tou proklamovanou podporou kinectu? Funguje to i v demu? Může někdo dát zpětnou vazbu? Kinect totiž nemám, za to mám předobjednanou sběratelskou edici FM4 a pokud to bude dávat smysl, koupím kvůli té hře i kinect.

Díky za rady.
Datum: 6. Říjen 2011 11:29 | Autor: ChutLeta | Komentáře: 12 | Publikace: 0
vJACEcz,
Kinect v demu podporovan neni..

Jestli to bude davat smysl ukaze az cas.. kazdopadne si myslim, ze se bez kinectu hrac obejde a rozhodne neni nutnost ho porizovat kvuli jedne hre.

Informace

Komentovat tuto publikaci je možné po dobu (days) dnů od data publikování.
  • Diskuze
  • Odkazy
  • Stats
Pondělí 4879
Úterý 4529
Středa 4064
Čtvrtek 4005
Pátek 2781
Sobota 4199
Neděle 4150
Návštěvy online: 74
Celkem návštev: 6294363